Hiervoor waren meer bussen nodig, welke werden overgenomen van de Salland, t.w. twee stuks, de 20 en 21.
Per 19 oktober 1954 kon de stadsdienst weer met één lijn uitgebreid worden, wat weer een extra bus kostte,
Maar door de slecht onderhouden bussen was er spoedig meer materieel nodig. Met kocht 5 Dodge bussen met een Schelde carrosserie welke werden overgenomen van Zuid-Ooster in Gennep en de Marnedienst in Zoutkamp. Veel heil gaf dit alles niet, want reeds per 1 december 1954 werd lijn 1 naar Zandweerd opgeheven, en was er nog slechts 1 bus beschikbaar. Na herstel van een 2e bus werden weer twee lijnen bediend, t.w. Lijn 1 Zandweerd (0.30)-Brink (0.45)-Sluiswijk (0.50)-Tuindorp (0.00)-Rode Dorp (0.10)-Station (0.13)-Brink (0.15)-Zandweerd (0.30), en Lijn 2 Tuindorp (0.30)-Sluiswijk (0.40)-Brink (0.45)-Zandweerd (0.00)-Brink (0.15)-Station 0.17)- Rode Dorp (0.20)-Tuindorp (0.30). De tussenhaakjes genoemde getallen zijn de uur patroontijden.
De V.E.R.A. heeft nimmer subsidie van de gemeente kunnen krijgen, aangezien de ondernemers onderling al een diep wantrouwen tegen elkaar hadden, waardoor de zaken niet goed liepen. Bovendien was er geen geld om het helemaal “uit te zingen”, maar er was wel een ondernemingslust. Maar als een nieuwe lijn niet direct floreerde, en dat deden ze nooit in het begin, hadden ze niet voldoende kontanten om de dienst te blijven onderhouden, en werd zo’n nieuwe lijn maar weer opgeheven.
Daarom verloren de exploitanten bij het Gemeentebestuur hun gezicht en weigerde hen financiële steun te verlenen, en andermaal beschikte men in 1955 over slechts één bus. Toen er sprake was dat de G.T.W. de stadsdienst zou overnemen heeft men de diensten geheel gestaakt.
Sinds 22 mei 1955 werd de V.E.R.A. overgenomen door de G.T.W., en werd de stadslijn weer hersteld naar twee lijnen n.l. Brink-Zandweerd en Brink-Tuindorp met een regelmatige 20 minutendienst voor de prijs van 1 dubbeltje per rit. Er werd geen materieel van de V.E.R.A. overgenomen en men begon met een vijftal nieuwe kleine Austin busjes die als G.T.W. 694-698 in
De GTW bracht weer nieuw leven in deze ten dode opgeschreven stadsdienst en om de kosten te beperken werd het interieur
van de nieuwe Austin busjes zo sober mogelijk gehouden, zodat ook de ritprijs zo laag mogelijk uitviel om de kans van slagen
zo groot mogelijk te maken voor het project.